Jablka pečená s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Mouka polohrubá
  • 30 g Cukr moučkový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Skořicový cukr
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 269.9 mg
  • Vláknina 9916 mg
  • Vitamín A 9916 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Rozprostřeme je na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané remosky. Přidáme rozinky, nasekané ořechy a vše poprášíme skořicovým cukrem. Povrch posypeme připravenou drobenkou.

  • 2

    Příprava drobenky: Mouku v míse smícháme s moučkovým cukrem a změklým máslem. Vše rozemneme na drobenku.

  • 3

    Dezert pečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu