Špenátové rizoto se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 11 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 424 mg
- Vláknina 7913.3 mg
- Vitamín A 7913.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme. 
- 
                                2Přidáme pepř a sůl. 
- 
                                3V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět. 
- 
                                4Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání povaříme rýži. 
- 
                                5Když je rýže měkká přidáme připravený špenát a zamícháme. 
- 
                                6Na zbylém másle připravíme houby, žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme. 
- 
                                7Osolíme a opepříme. 
- 
                                8Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar. 
- 
                                9Doplníme paprikou, žampiony a sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        