Dalamánky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sádlo škvařené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 168.7 mg
  • Vláknina 8512.5 mg
  • Vitamín A 8512.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí.

  • 2

    Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout.

  • 3

    Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem.

  • 4

    Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí.

  • 5

    Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut.

Komentáře k receptu