Brokolicový nákyp s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brokolice
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 130.7 mg
  • Draslík 482.2 mg
  • Vláknina 8036.3 mg
  • Vitamín A 8036.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozebereme na růžičky, stonek oloupeme a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka.

  • 2

    Stonek nakrájíme na plátky, pečené (nebo vařené) maso na kostičky a přimícháme růžičky brokolice.

  • 3

    Směs vložíme do vymaštěné zapékací mísy, prohřejeme v mírně vyhřáté troubě, zalijeme moukou rozšlehanou s mlékem a žloutkem. Pokrm zvolna upečeme.

  • 4

    Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem, který necháme jen roztavit.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu