Italská fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 457 mg
- Vláknina 8317.5 mg
- Vitamín A 8317.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka. 
- 
                                2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut. 
- 
                                3Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením. 
- 
                                4Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        