Italská fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazole bílé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Polévkové koření
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 457 mg
  • Vláknina 8317.5 mg
  • Vitamín A 8317.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut.

  • 3

    Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením.

  • 4

    Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu