Trakijské fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 2.6 mg
 - Draslík 1964.9 mg
 - Vláknina 35668 mg
 - Vitamín A 35668 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka.
 - 
                                2
Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou.
 - 
                                3
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole.
 - 
                                4
Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme.