Kachní prsa na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.17 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 625.4 mg
  • Vláknina 5163.5 mg
  • Vitamín A 5163.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kachní prsa osolíme a vložíme kůží dospod na rozehřáté sádlo. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, ochutíme tymiánem, přilijeme trochu vína a zvolna dusíme. Během dušení maso podléváme vínem.

  • 2

    Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy část tuku.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu