Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 874.2 mg
- Vláknina 5932.3 mg
- Vitamín A 5932.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěná, vykostěná kachní prsa osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso naložíme do poloviny červeného vína a necháme alespoň 30 minut marinovat. 
- 
                                2V pánvi rozpustíme cukr, přidáme oloupané fíky, zalijeme zbylým vínem a podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme škrobovou moučkou. 
- 
                                3Marinovaná kachní prsa zprudka osmahneme na pánvi a dopečeme ve vyhřáté troubě. Upravíme na talíře a přelijeme fíkovou omáčkou. 
- 
                                4Vhodnou přílohou je rýže. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        