Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 750 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 874.2 mg
  • Vláknina 5932.3 mg
  • Vitamín A 5932.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná, vykostěná kachní prsa osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso naložíme do poloviny červeného vína a necháme alespoň 30 minut marinovat.

  • 2

    V pánvi rozpustíme cukr, přidáme oloupané fíky, zalijeme zbylým vínem a podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme škrobovou moučkou.

  • 3

    Marinovaná kachní prsa zprudka osmahneme na pánvi a dopečeme ve vyhřáté troubě. Upravíme na talíře a přelijeme fíkovou omáčkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu