Krůtí prsa v citronové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.02 l Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 433.8 mg
  • Vláknina 2648.8 mg
  • Vitamín A 2648.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Z dobře omytého citronu oloupeme kůru a vylisujeme šťávu. V misce ji smícháme s olejem, vložíme plátky masa a nejméně 30 minut marinujeme.

  • 3

    Oloupanou kůru z citronu pokrájíme na úzké nudličky, povaříme chvíli v osolené vodě a scedíme. Čerstvý estragon omyjeme a otrháme lístky.

  • 4

    Maso vyjmeme z marinády a po částech je opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 5

    Do oleje od opékání přidáme 1 lžíci marinády, podlijeme trochou vody, přidáme estragon, citronovou kůru a krátce povaříme. Šťávou poléváme opečené plátky prsou.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami a dušenou brokolicí.

Komentáře k receptu