Pestrý zeleninový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 350 g Pórek
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 250.5 mg
  • Draslík 353.7 mg
  • Vláknina 11811 mg
  • Vitamín A 11811 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek, omytý a na kousky nakrájený pórek i očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev promícháme, vložíme do zapékací mísy. Zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme v troubě asi 15 minut.

  • 2

    Z mouky smíchané s práškem do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky květu připravíme těstíčko. Těstíčkem zalijeme podušenou zeleninu a upečeme v troubě do zlatova.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu