Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Tuk rostlinný
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Džem rybízový
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 288.4 mg
  • Vláknina 4252.8 mg
  • Vitamín A 4252.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuk, cukr a žloutky. Vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na dvě placky. První přendáme na vymaštěný plech, potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme druhou.

  • 2

    Povrch potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem.

  • 3

    Pečeme ve středně teplé troubě.

Komentáře k receptu