Kuřecí ragú v sýru
Suroviny
- 400 g Kuřecí maso vařené
- 50 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 31.4 mg
- Draslík 3.9 mg
- Vláknina 245.6 mg
- Vitamín A 245.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Přilijeme smetanu a vývar, osolíme, okořeníme, necháme přejít varem. 
- 
                                2Část omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe ji masem, nakrájeným na nudličky, přelijeme zbylou omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem. 
- 
                                3Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut a potom ještě asi 2 minuty pod grilem. 
- 
                                4Podáváme s toasty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        