Telecí ragú se šunkou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek
  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Květák
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Šunka dušená
  • 400 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 104.3 mg
  • Draslík 466.1 mg
  • Vláknina 4003.5 mg
  • Vitamín A 4003.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na másle. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Přidáme očištěnou, nadrobno pokrájenou zeleninu, mouku rozmíchanou v troše vody a šunku rozkrájenou na kostičky. Vše dusíme do měkka.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu