Polévka z telecího masa (ragú) I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Květák
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 103.2 mg
  • Draslík 884.5 mg
  • Vláknina 11748 mg
  • Vitamín A 11748 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť si uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, z něhož jsme vytáhli maso, a dobře rozmícháme. Po 10 minutách přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek a necháme povařit 5-7 min.

  • 2

    Do polévky vlijeme v mléce rozkvedlaný žloutek a než-li se začne polévka vařit, odstavíme ji, aby se nám žloutek nesrazil.

  • 3

    Poté přisypeme na kousky rozkrájené maso, okořeníme špetkou muškátového květu a petrželovou natí.

Komentáře k receptu