Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 700 g Brambory vařené
  • 700 g Tvaroh jemný
  • 20 g Sůl
  • 80 g Vejce slepičí
  • 2000 g Jablka
  • 10 g Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 957 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 458.8 mg
  • Vláknina 14822 mg
  • Vitamín A 14822 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.

  • 4

    Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.

  • 5

    Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.

Komentáře k receptu