Knedlíky jablkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mák mletý
  • 250 g Jablka
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Cukr moučkový
  • 500 g Brambory vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 606 mg
  • Vláknina 14775 mg
  • Vitamín A 14775 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a ihned je protřeme sítem. Přidáme mouku, promícháme a necháme vychladnout.

  • 2

    Potom přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je a nakrájíme na čtverce. Do středu každého vložíme čtvrtku oloupaného jablka a trochu cukru. Zabalíme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou, ocedíme je.

  • 3

    Knedlíky sypeme mákem (nebo ořechy), cukrem a poléváme máslem.

Komentáře k receptu