Kynuté lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Droždí
  • 100 g Cukr krupice
  • 1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Vejce slepičí
  • 20 g Citrony
  • 10 g Sůl
  • 12 g Tuk
  • 3 g Skořice mletá
  • 300 g Marmeláda jahodová
  • 300 g Tvaroh tvrdý
  • 1350 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 65.4 mg
  • Draslík 150.9 mg
  • Vláknina 7106.6 mg
  • Vitamín A 7106.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.

  • 2

    Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.

  • 3

    Vykynuté těstíčko naléváme do lívanečníků vytřených tukem. Lívance pečeme po obou stranách dorůžova.

  • 4

    Při podávání obalujeme lívance v moučkovém cukru se skořicí nebo je potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.

Komentáře k receptu