Bílá polévka z drůbeže

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mrkev kořen
  • 60 g Rýže loupaná
  • 7 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Kuřecí drůbky
  • 30 g Petržel kořen
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 168.6 mg
  • Draslík 174 mg
  • Vláknina 1398.6 mg
  • Vitamín A 1398.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečlivě očištěné a opláchnuté drůbky a vnitřnosti zalijeme vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až změknou.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše uvaříme doměkka a scedíme.

  • 3

    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z drůbků a zeleniny.

  • 4

    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

  • 6

    Nakonec do polévky vložíme maso z drůbků a vnitřností, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rýži uvařenou v osolené vodě, propláchnutou a okapanou, máslo a polévku ještě krátce povaříme.

  • 7

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu