Hovězí steaky s bramborovou čepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 150 g Brambory
  • 60 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 200 ml Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.7 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 977.5 mg
  • Vláknina 3740.5 mg
  • Vitamín A 3740.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme z pánve, ještě mírně osolíme a potřeme slabě hořčicí.

  • 2

    Oloupané brambory nastrouháme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Přimícháme vejce, sýr, strouhanku, sůl a pepř.

  • 3

    Maso vložíme do pekáče, překryjeme bramborovou směsí a zapékáme v troubě při 180 stupních Celsia asi 15 minut.

  • 4

    Maso i s bramborami rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu