Krůtí ragú na víně
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 600 g Krůtí stehna
 - 800 g Brambory
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 1474.2 mg
 - Vláknina 12962.5 mg
 - Vitamín A 12962.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté krůtí stehno mírně naklepeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, odstavíme z ohně, vmícháme mletou papriku.
 - 
                                3
Do vymaštěného kastrolu vložíme připravené maso, pokryjeme je cibulí, očištěnou, na nudličky pokrájenou paprikou, oloupanými, na kousky rozkrájenými rajčaty a vše posypeme krájeným česnekem, kmínem a solí. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
 - 
                                4
Přidáme chilli koření, oloupané, na kostky nakrájené brambory, víno a dusíme, až maso i brambory změknou.
 - 
                                5
Podáváme se zeleninovým salátem.