Vepřové kotlety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 11 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 75.7 mg
- Draslík 483 mg
- Vláknina 802.8 mg
- Vitamín A 802.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety nařízneme na okrajích, maso do poloviny odřízneme od kosti, kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a spolu se šunkou pokrájenou na nudličky osmahneme na oleji.
-
3
Připravené kotlety zvolna opečeme po obou stranách na oleji, přidáme žampiony se šunkou, podlijeme vínem (můžeme přidat i trochu vermutu) a dusíme asi minutu. Ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.