Vepřové kotlety na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 260 g Cibule
  • 300 ml Víno červené
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Hřebíček
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 629.4 mg
  • Vláknina 3255.5 mg
  • Vitamín A 3255.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety očistíme, opláchneme, osušíme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo s olejem, vložíme kotlety a z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a rajčata, která jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky. Kotlety zalijeme červeným vínem, přidáme koření, hrnec uzavřeme a zhruba deset minut vaříme na středním plameni. Poté hrnec odstavíme, vychladíme a zkusíme, zda je maso měkké.

Komentáře k receptu