Vepřové kotlety na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 629.4 mg
- Vláknina 3255.5 mg
- Vitamín A 3255.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety očistíme, opláchneme, osušíme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo s olejem, vložíme kotlety a z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a rajčata, která jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky. Kotlety zalijeme červeným vínem, přidáme koření, hrnec uzavřeme a zhruba deset minut vaříme na středním plameni. Poté hrnec odstavíme, vychladíme a zkusíme, zda je maso měkké.