Dušená mrkev s hráškem a saturejkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek mražený
  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 289 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 12905.5 mg
  • Vitamín A 12905.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka nabo na nudličky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mrkev, lístečky saturejky (nebo sušenou saturejku), osolíme, podlijeme vodou a dusíme.

  • 2

    Po chvíli přidáme mražený hrášek a dodusíme vše do měkka. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k vařenému masu.

Komentáře k receptu