Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 150 g Hrášek mražený
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 4 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 306 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 1.6 mg
  • Vláknina 7565.5 mg
  • Vitamín A 7565.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody s 0,5 lžičkou soli, do ní vložíme mražený zelený hrášek a pomalu ho vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V menším hrnci si rozehřejeme máslo. Dáme na něj pokrájenou mrkev, ochutíme ji solí, cukrem, promícháme, přidáme 2-3 lžíce vody a mrkev dusíme při mírné teplotě doměkka asi 13 minut. Občas ji promícháme.

  • 3

    Poté mrkev poprášíme moukou, promícháme a dusíme ještě asi 7 minut. Přidáme hrášek, promícháme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Mrkev s hráškem dáme do misek, ozdobíme plátky čerstvého másla a servírujeme ji jako přílohu.

Komentáře k receptu