Květákové omelety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 386.3 mg
  • Draslík 274.5 mg
  • Vláknina 2115.2 mg
  • Vitamín A 2115.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do misky, osolíme, rozšleháme s mlékem a špetkou muškátu.

  • 2

    Omytý a očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, po okapání na hrubo nasekáme, rozdělíme na 4 díly.

  • 3

    Na rozehřáté máslo vložíme vždy část nasekaného květáku, zalijeme částí vajec s mlékem, ochutíme nasekanou petrželkou a upečeme po obou stranách do růžova. Stejně postupujeme u zbylých 3 omelet.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu