Květákové omelety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 386.3 mg
- Draslík 274.5 mg
- Vláknina 2115.2 mg
- Vitamín A 2115.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme do misky, osolíme, rozšleháme s mlékem a špetkou muškátu.
-
2
Omytý a očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, po okapání na hrubo nasekáme, rozdělíme na 4 díly.
-
3
Na rozehřáté máslo vložíme vždy část nasekaného květáku, zalijeme částí vajec s mlékem, ochutíme nasekanou petrželkou a upečeme po obou stranách do růžova. Stejně postupujeme u zbylých 3 omelet.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem.