Zelenina zapečená s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta hlávková
  • 200 g Rajčata
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Koření Mleté maso
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Saturejka
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 176.9 mg
  • Draslík 799.2 mg
  • Vláknina 8117.2 mg
  • Vitamín A 8117.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu povaříme v osolené vodě několik minut, scedíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Mleté maso promícháme se solí, kořením a prolisovaným česnekem.

  • 3

    Do zapékací mísy vymazané olejem vložíme část masa, nadrobno pokrájenou kapustu, rajčata a nasekané natě. Osolíme, znovu navršíme maso, zeleninu a natě. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu