Zapečená zelenina s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám Poličan
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Kedlubna
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 112.7 mg
  • Draslík 1081.1 mg
  • Vláknina 12023 mg
  • Vitamín A 12023 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mléka namočíme žemli a vymačkáme.

  • 2

    Nakrájíme na kostičky trvanlivý salám.

  • 3

    Do mísy dáme mleté maso, smícháme s vymačkanou rozdrobenou žemlí, bílkem, nakrájeným salámem, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omyjeme rajčata a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Oloupeme a nastrouháme na plátky kedlubny, povaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.

  • 6

    Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno rozložíme polovinu povařených kedluben, na ně rozetřeme připravené mleté maso a zakryjeme kedlubnami. Pokapeme povrch olejem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut.

  • 7

    Před dopečením rozložíme na kedlubny plátky rajčat a potřeme zapékací směsí. Zapékáme dorůžova.

  • 8

    Zapékací směs připravíme, že nastrouháme tvrdý sýr a v misce smícháme s bílky, strouhankou a olejem.

  • 9

    Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu