Masitá nádivka do kachny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Telecí plec
  • 150 g Vepřová plec
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 100 g Játra kachní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2452 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 5096 mg
  • Bílkoviny 127 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 1377.7 mg
  • Draslík 1854.2 mg
  • Vláknina 3815.8 mg
  • Vitamín A 3815.8 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 97.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle namočíme do vody, vymačkáme a umeleme spolu s omytým masem, uzeným masem a očištěnými játry. Přidáme tekuté máslo, celá vejce, koření, sůl a nakrájené sardelové řezy. Nakonec nádivku zahustíme trochou strouhanky a dobře propracujeme.

  • 2

    Pokud je nádivka příliš tuhá, přilijeme trochu mléka.

Komentáře k receptu