Nádivka masitá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Telecí plec
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Játra krůtí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1999 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 466.8 mg
  • Draslík 703.3 mg
  • Vláknina 685.2 mg
  • Vitamín A 685.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme, umeleme, játra rozsekáme na drobno, slaninu rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    Vykostěné sardele usekáme a utřeme s máslem a žloutky. Pro lehčí tření přidáme 1,5 lžíce strouhané housky. Přidáme namleté maso, játra, slaninu a okořeníme. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh a strouhanou žemli.

Komentáře k receptu