Brambory s vejci v bylinkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 256.1 mg
  • Draslík 743.1 mg
  • Vláknina 6663.5 mg
  • Vitamín A 6663.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, zchladíme a oloupeme. Ponecháme je celé.

  • 2

    Jogurt smícháme s trochou hořčice, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme nasekané bylinky.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme.

  • 4

    Na talíř upravíme brambory a vejci a podlijeme je připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu