Pažitková omeleta se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 523.7 mg
  • Draslík 174.2 mg
  • Vláknina 339.8 mg
  • Vitamín A 339.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozmícháme a metlou přimícháme smetanu - nešleháme.

  • 2

    Opláchnutou pažitku nadrobno pokrájíme a část vmícháme do vaječné smetany. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Na pánvi na másle postupně usmažíme 4 omelety, přeložíme je v půli. Každou omeletu poklademe sýrem, krájeným na nudličky. Pokrm zapékáme v troubě tak dlouho, až se sýr začne tavit.

  • 4

    Na talíři každou omeletu ozdobíme zbylou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu