Jehněčí ragú s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Jehněčí kýta
  • 300 g Sýr Feta
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 1281.8 mg
  • Vláknina 16022.2 mg
  • Vitamín A 16022.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Očištěné, nakrájené fazolky vložíme do vařící osolené vody a povaříme 6 minut. Slijeme je, zchladíme a necháme okapat.

  • 3

    Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostičky a zprudka je opečeme na pekáči na rozehřátém oleji a opepříme. Přimícháme nasekané bylinky a krátce opečeme. Přilijeme vývar, přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme brambory, povařené fazolky a na kostičky nakrájený sýr.

  • 4

    Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu