Provensálské jehněčí ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí hřbet
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 3 kávová lžička Provensálské koření
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno červené
  • 10 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 1279.9 mg
  • Vláknina 14355.2 mg
  • Vitamín A 14355.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut.

  • 3

    Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině.

  • 4

    Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu