Chlebový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.3 mg
  • Vláknina 3479.8 mg
  • Vitamín A 3479.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílý chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na oleji (3 lžíce) na teflonové pánvi do zlatova. Vyjmeme a položíme na papírovou utěrku.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupané cibulky na kolečka. Kapary drobně nasekáme.

  • 3

    Smícháme vinný ocet, zbylý olivový olej, sůl a pepř. Směs promícháme s rajčaty, cibulkou, kapary, nasekanou bazalkou a petrželkou. Přidáme opečený chléb, necháme asi 5 minut rozležet.

  • 4

    Salát podáváme ozdobený snítkou petrželky.

Komentáře k receptu