Jablečná polévka s krutonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 250 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Slanina vepřová
  • 1.77 g Sádlo škvařené
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Paprika červená
  • 100 g Okurka salátová
  • 600 ml Vývar z hovězích kostí
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 33.7 mg
  • Draslík 944.3 mg
  • Vláknina 7191.3 mg
  • Vitamín A 7191.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme sádlo, opečeme na něm slaninu nakrájenou na kostičky, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěné, na kostičky pokrájené papriky, okurku a jablka rozkrájená na hranolky. Podusíme 2 - 3 minuty, přisypeme mletou papriku, ještě krátce dusíme. Přilijeme vývar a vaříme 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.

  • 2

    Chléb zbavený kůrky krájíme na kostičky a opečeme v pánvi na másle do zlatova. Kostičky vyjmeme a osolíme.

  • 3

    Do smetany vmícháme sůl a pepř. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme kopečkem smetany. Posypeme krutonky a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu