Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Pórek
  • 500 g Vepřová panenka
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 736 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 1348.1 mg
  • Vláknina 9176 mg
  • Vitamín A 9176 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm opečeme na kolečka pokrájený pórek. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě chvíli podusíme.

  • 2

    Omyté maso krájíme silnější na plátky a ovineme je nití. Medailonky opékáme v pánvi na rozehřátém másle s olejem po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je, opepříme a vyjmeme.

  • 3

    Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou, strouhankou a vejcem, směs rozdělíme na medailonky, krátce grilujeme. Nit odstraníme.

  • 4

    Pórek s rajčaty ochutíme hořčicí a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme.

  • 5

    Maso i zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.

Komentáře k receptu