Makrely na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 3 ks Makrela obecná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 90.9 mg
  • Draslík 37.7 mg
  • Vláknina 2516.3 mg
  • Vitamín A 2516.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Na každou makrelu položíme plátky citronu a lístky šalvěje, připravené ryby vložíme do grilovací formy (nebo do alobalu), grilujeme 20 - 30 minut. Ve formě obracíme a potíráme olejem.

Komentáře k receptu