Kuřecí drůbková polévka se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 500 g Kuřecí drůbky
  • 30 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 328.4 mg
  • Draslík 1159.6 mg
  • Vláknina 33697.2 mg
  • Vitamín A 33697.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí drůbky omyjeme, osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, česnek a cibuli nadrobno nasekáme.

  • 2

    Drůbky opečeme na oleji, vyjmeme, na výpeku osmahneme zázvor, cibuli a česnek. Vložíme zpět drůbky, přidáme celý pepř, lžičku soli a přilijeme litr vody. Vaříme asi 45 minut a občas sebereme vzniklou pěnu. Vývar scedíme.

  • 3

    Chřest omyjeme a oloupeme, odřízneme konce, výhonky nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev pokrájíme na nudličky. Obojí povaříme ve vývaru asi 8 minut.

  • 4

    Polévku podáváme s plátky limetky a ozdobenou lístky koriandru.

Komentáře k receptu