Mrkvová polévka s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krůtí prsa
  • 500 g Mrkev kořen
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 297 g
  • Sodík 1184 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 618.7 mg
  • Vláknina 16035.2 mg
  • Vitamín A 16035.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř, zprudka je opečeme na lžíci oleje. Zmírníme příkon tepla, maso zvolna opékáme ještě 10 minut. Opečené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. Výpek zředíme vývarem a dáme stranou.

  • 2

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Omytá jablka nakrájíme na kostky.

  • 3

    Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mrkev, jablka, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Potom vše rozmixujeme, smícháme se zbylým vývarem a výpekem. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.

  • 4

    Podáváme s nudličkami masa a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu