Šafránové rizoto s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Vývar slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1347 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 140.5 mg
  • Vláknina 6570.7 mg
  • Vitamín A 6570.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji opečeme. Vmícháme špetku šafránu a zvolna, po částech přiléváme vývar. Rýže musí tekutinu vsakovat. Asi po 20 minutách dušení rýži osolíme, opepříme a kastrol odstavíme z plotny.

  • 2

    Do rizota vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a zbylé máslo ve vločkách. Rizoto dáme do mísy a posypeme zbylým sýrem.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme pokrm lístky bazalky.

Komentáře k receptu