Šafránové rizoto s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Rýže loupaná
  • 300 g Hrášek mražený
  • 125 ml Víno bílé
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 892 mg
  • Vláknina 18309.2 mg
  • Vitamín A 18309.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a spolu s rýží osmahneme v kastrolu na 2 lžících másla. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Postupně přiléváme polovinu vývaru a bez pokličky za občasného míchání znovu povaříme. Vmícháme špetku šafránu, přilijeme zbylý vývar a vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. Po 25 minutách přidáme mražený hrášek.

  • 2

    Očištěný fenykl (lístky necháme stranou) nakrájíme na plátky a vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Měkký fenykl scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Do rýže vmícháme máslo, osolíme, opepříme a rizoto spolu s fenyklem upravíme na mísu. Posypeme lístky fenyklu a podáváme.

Komentáře k receptu