Lasagne se smetanovým špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Špenát se smetanou mražený
  • 300 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Těstoviny Lasagne
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 236 mg
  • Draslík 150.5 mg
  • Vláknina 123.5 mg
  • Vitamín A 123.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh, smetanu, 60 g nastrouhaného sýru a vejce rozšleháme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku muškátu.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno poklademe lasagne, na ně rozložíme vrstvu rozmraženého špenátu a potřeme tenkou vrstvou připraveného tvarohového krému. Vrstvy opakujeme až do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří špenát.

  • 3

    Pokrm posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.

Komentáře k receptu