Vídeňské spitzbuben

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 70 g Mandle
  • 140 g Cukr moučkový
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 90.8 mg
  • Draslík 56.2 mg
  • Vláknina 3031 mg
  • Vitamín A 3031 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, cukr, nakrájené máslo, žloutky, mandle a špetku soli zpracujeme. Těsto dáme do chladu.

  • 2

    Vyválíme plát silný cca 3 mm a tvořítkem děláme čtverečky s ozdobným krajem, klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    U poloviny sušenek vypíchneme uprostřed ozdobné tvary.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 7-10 minut.

  • 5

    Čtverečky necháme vychladnout. Slepujeme polovinu čtverečků meruňkovou a polovinu rybízovou zavařeninou. Spojíme vždy jednu plnou a jednu vykrojenou sušenku, pocukrujeme. Uchováváme v dobře utěsněné nádobě.

Komentáře k receptu