Špagetový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špagety, Makarony
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 125 g Mozzarella
  • 100 g Olivy nakládané
  • 100 g Rukola
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 29.2 mg
  • Draslík 532 mg
  • Vláknina 8904.8 mg
  • Vitamín A 8904.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka vyklopíme z konzervy a po okapání rozmačkáme vidličkou. Omytá rajčata nakrájíme na dílky, mozzarellu rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    Špagety přelomíme, uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Rozšleháme citronovou šťávu s olejem, cukrem, solí a pepřem. Tuňáka promícháme s olivami, pokrájenými na plátky, rajčaty, Mozzarellou a očištěnou rukolou. Nakonec vmícháme uvařené špagety.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme kapary.

Komentáře k receptu