Vývar ze zvěřiny s knedlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 0.1 g Nové koření celé
  • 0.1 g Divoké koření celé
  • 0.1 g Pepř černý celý
  • 750 g Srnčí plec
  • 1700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 94.3 mg
  • Draslík 294.9 mg
  • Vláknina 1249.6 mg
  • Vitamín A 1249.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme.

  • 2

    Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku.

  • 3

    Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne.

  • 4

    Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem.

  • 5

    Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme.

  • 6

    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu.

  • 7

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání.

  • 8

    Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme.

  • 9

    Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.

Komentáře k receptu