Zapečené makarony s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1044 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 151.8 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 8139.8 mg
  • Vitamín A 8139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 119.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme smetanu a mléko, krátce povaříme a přidáme 150g nastrouhaného ementálu. Necháme jej rozpustit, potom opepříme.

  • 3

    Makarony smícháme se 120 g ementálu, osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je smetanou se sýrem, posypeme zbylým sýrem a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 8 minut.

Komentáře k receptu