Polévka z růžičkové kapusty se sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1481 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 40.3 mg
- Draslík 1148.1 mg
- Vláknina 16063.5 mg
- Vitamín A 16063.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a vaříme asi 25 minut. Několik kapustiček vyjmeme, otrháme lístky a odložíme stranou. Zbylé růžičky kapusty ve vývaru jemně rozmixujeme. 
- 
                                2Krůtí šunku nakrájíme na nudličky a spolu se zakysanou smetanou vmícháme do polévky. Krátce ohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. 
- 
                                3Polévku rozdělíme do šálků, posypeme na kostičky nakrájenou feferonkou, nastrouhaným sýrem a lístky růžičkové kapusty. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        