Špenát s paprikou a vejcem
Suroviny
- 500 g Špenát listový čerstvý
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 4 polévková lžíce Olej salátový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 889.6 mg
 - Vláknina 7413.8 mg
 - Vitamín A 7413.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.1 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát propláchneme a necháme okapat. Velké listy nakrájíme.
 - 
                                2
Hořčici promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Pomalu zašleháme olej. Špenát, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nasucho opražené piniové oříšky smícháme se zálivkou.
 - 
                                3
Uvedeme do varu 1/2 l vody s trochou octa. Postupně rozklepneme vejce a necháme je sklouznout do vařící vody - bílek přimáčkneme ke žloutku. Vaříme 3 - 5 minut.
 - 
                                4
Salát upravíme na talíře a na každý položíme ztracené vejce.