Sekaná v pizzovém kabátku
Suroviny
- 330 g Těsto na pizzu
 - 400 g Mozzarella
 - 100 g Rajčata
 - 800 g Maso mleté - mix
 - 10 g Bazalka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.29 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 155.9 mg
 - Draslík 210 mg
 - Vláknina 3391.5 mg
 - Vitamín A 3391.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a česnekem, oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, na kostky pokrájenou Mozzarellou. Otrháme lístky bazalky, nasekáme je a vmícháme do masové směsi. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme na pomaštěný plech a pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Sekanou vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.
 - 
                                3
Z těsta na pizzu vyválíme větší plát a maso do něj zabalíme. Povrch těsta potřeme žloutkem, dopékáme ještě 15 minut.