Jemná smetanová sekaná

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 20 g Vepřové sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 75 mg
  • Vitamín A 75 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s vejci, zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směs dobře promícháme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom přimícháme solamyl, podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme šišku.

  • 3

    Připravenou sekanou vložíme do remosky vymazané sádlem a pečeme asi 40 minut.

Komentáře k receptu